9788215020020

 

Barn, kunst og kultur, Universitetsforlaget 2013

Marit Bakken & Sidsel Bjerke Hommersand (red.)

Bidragsytere: Anne Bamfjord, Ingrid Kristin Dokka, Carl Fredrik Dons, Ingrid Hafstad, Vibeke Fürst Haugen, Petra Jonsdatter Helgesen, Reidar Hjermann, Liv-Christine Hoem, Lise Hovik, Amalie Kvamsøe, Ronnie MAG Larsen, Elisabeth Helland Larsen, Mari-Ann Letnes, Heidi Linde, Joacim Lund, Trygve Lundemo, Camilla Myhre, Caroline Wahlström Nesse, Tale Næss, Maja Reinåmo Olsson, Suzanne Osten, Lars Fr.H. Svendsen, Wenche Waagen, Maria Øksnes, Bente Aasheim, Atle Knudsen, Vera Micaelsen, Rasmus Rohde og Ane Aass.

Omtale: Barn, kunst og kultur

Et klokt kunstnerhode har sagt at all god kunst er god pedagogikk, men ikke all pedagogikk er god kunst. I barns liv kan kunsten være med på å danne grunnlag for livsinnhold, måter å se verden på, mulighet til å uttrykke seg med både ord og visuelle virkemidler og til nettopp å lære.

I denne boka gir kunstnere, formidlere og forskere sine innspill. Finnes det gitte regler man må følge for å lage kunst for barn, og er det noen tema man må styre unna? Er det sant at barn helst vil underholdes og at de er det mest kresne publikummet og gir klar beskjed hvis noe ikke fenger dem?

Felles for forfatterne er ønsket om at barn skal få oppleve god kunst, kunst som er skapt for barn. De fortjener å oppleve kvalitet og kunst og kulturuttrykk på lik linje med voksne.

Boka er skrevet for kunnskapsområdet kunst, kultur og kreativitet i barnehagelærerutdanningen, og som inspirasjon for utøvende kunstnere med barn som målgruppe. Den kan også være nyttig i kunstutdanningene som utdanner morgendagens innholdsleverandører på kunsthimmelen.

Del i sosiale medier:

Comments are closed.