BARNEKLOVNER

 

 

Klovn4-804x1024

Illustrasjon: Eldbjørg Ribe fra boken Klovn!

Om du er gutt eller jente, liten eller stor, enebarn eller bestemor, kan du klovne. Det eneste du trenger er deg selv. For DU er en unik og fantastisk skattkiste. Inni deg finnes det fantasi, musikk, historier, undring, latter og tårer. Og kroppen din kan gjøre så uendelig mye rart!

Kanskje digger du å turne eller å ta et karatehopp? Kanskje er du mester i å gjøre grimaser som får alle til å le? Kanskje kan du mime en kenguru som har vondt i et kne? Kanskje sitter du i en rullestol som du kan trikse med? Eller liker du å blåse såpebobler som flyr langt av sted? Alt dette er til å klovne med!

 

DSC_0697

 

Det finnes ikke én oppskrift på hvordan en klovn bør være. Siden vi alle er forskjellige, er det tusenvis av måter å klovne på. Noen klovner er tullete, andre er triste. Noen bråker og roper høyt, andre sier bare pip og titter forsiktig frem fra en krok. Det er nesten ingen grenser for hvor underlig eller normal en klovn kan være.

Du kan være klovn alene eller sammen med venner. Du kan klovne for mamma eller pappa, eller for mange mennesker på verdens største sirkus. Du kan klovne på gaten, på teater, på sykehus, på film eller i en bok.

Som klovn kan du bruke kostyme med sterke farger og sminke deg. Eller kanskje ønsker du å se ganske vanlig ut? Du kan prate et forståelig språk eller bare bable tull. Du kan være like stolt om du spiller fiolin eller blåser på en fjær! Hvis du får dilla på klovning, finnes det egne klovnekurs og klovneskoler.

 

Bilde tatt 10.10.2011 kl. 15.55

 

Noen sier at en klovn ha rød nese, men den berømte klovnen Charlie Chaplin hadde aldri det. Charlie Rivel var en annen kjent klovn som alltid brukte rød nese og typiske klovneklær. Bare du kan finne ut hvordan din klovn skal være. Er du nysgjerrig og har lyst til å leke? Bli med og klovn i gang!

 

DSC_0477 2

 

 

 

Del i sosiale medier:

Comments are closed.