Foredrag: LA DEG INSPIRERE AV KLOVNEN!

Klovn2

Illustrasjon: Eldbjørg Ribe, fra boken Klovn!

Hvordan kan du la deg inspirer av klovneverktøyet i ditt liv? Kanskje kan det lekne, absurde, musikalske og morsomme gi deg ny energi. Både i hverdagen og i de tøffeste utfordringene finnes det glimt, latter, gnist, engasjement, flørt og positivisme. Noen ganger kan det å ta deg selv og verden mindre alvorlig minske forventningspresset til oss selv og andre. Kanskje kan latteren gi oss ekstra styrke til å stå i alt som livet krever av oss.

Små ting kan virvler opp en ny energi i vår hverdag. Det at vi ser hverandre i øynene, tør å stoppe opp noen sekunder for å gjenvinne balansen og hente krefter i leken eller naturen kan skape magiske ringvirkninger. Det handler om å skifte fokus, virvle opp noe som gir oss energi og ikke trykker oss ned.

Noen ganger trenger vi å bli minnet på all den kraften, gnisten og leken vi alle har i oss til å være fornøyde, skapende og glade. Hvordan vi alle kan bruke klovnene i oss selv. Vi må selv skape vår egen bærekraft slik at vi har noe å gi til andre.

Barnedåp Fiola + sommer 09 116

Husk at hvert sekund teller! (August 7 år)

Hvordan oppstod klovnerollen? Hvordan har reisen for den røde nesen vært de siste 100 åra? Hva er det som gjør at verdens minste maske har overlevd så mange nye retninger innen kunst og kultur. Hva er det med klovnens kommunikasjon som gir den aksept og innpass overalt?

Elisabeth Helland Larsen kledde seg ut som klovn på alle karneval når hun var liten. Som ungdom  tjente hun penger som klovn for å reise ut fra sin hjemby. Og over tyve år senere har hun fortsatt det samme yrket: Klovn!

Elisabeth har skuespillerutdannelse fra Teaterskolen Jacques Lecoq i Paris og utdannelse som barnebokforfatter fra Norsk Barnebokinstitutt. Hun har også tatt fordypningstudium i scenetekster for barn. I over ti år drev Elisabeth sin egen teatergruppe Boa Scenekunst. Hun har praktisert klovning i mange land og jobbet som klovn på gater, festivaler, sirkus, asylmottak, barnehjem, flyktningeleirer og sykehus.

Elisabeth har brukt hele sin karriere på å møte mennesker i ulike miljø med sitt kunstneriske verktøy. Hennes hovedfokus har vært å bidra med  sanselige opplevelser, interaktive møter og bygge kreative broer i utsatte miljøer. Kanskje kan noen av hennes refleksjoner rundt klovnenes rolle og viktigheten av lek og humor i både hverdag og de tøffeste situasjoner inspirere andre.

037-Elisabeth2013-- Foto Kristin Aafløy Opdan

Foto: Kristin Aafløy Opdan

 

 

 

 

 

 

 

Del i sosiale medier:

Comments are closed.