KLOVNEKURS FOR BARN

Klovn1-994x1024-1

 

Illustrasjon: Eldbjørg Ribe fra boken Klovn! Cappelen Damm 2014.

Alle som liker å leke kan være med å klovne. Har du lyst å kle deg ut, sjonglere, gjøre akrobatikk, lage tryllenumre, mime, spille instrumenter, danse eller leke sammen andre?

En klovn er klok og modig fordi hun eller han er seg selv uten å være flau. Slik får klovnen folk rundt seg til å slappe av og være seg selv også. De som ser på kan le, undre seg eller riste på hodet over de rare tingene som klovnen finner på. Og kanskje får de lyst til å klovne litt selv fordi de ser noen som tør å være annerledes!

Klovner er noen underlige vesen som lett blir lagt merke til. Kostymet, sminken og måten de er på, gjør at de kan ligne på fantasifigurer. Noen klovner elsker å bli sett på, mens andre synes det kan være litt flaut i begynnelsen.

Det er sikkert noen som drømmer om å være klovn, men som ikke våger. Kanskje er det deg? Da kan du jo begynne med å klovne hjemme uten at noen ser deg. Og etter hvert kan du spørre en venn om hun eller han vil leke klovn sammen med deg.

To som klovner sammen, kalles en klovneduo. Du og klovnepartneren din kan finne på mye morsomt sammen. Dere kan gi hverandre oppgaver eller overraskelser. Dere kan hjelpe hverandre eller gjøre det vanskelig for hverandre. Dere kan øve inn et klovnenummer eller bare leke og se hva som skjer.

Dere kan for eksempel leke at den ene er sjef, og at den andre må gjøre alt som sjefen sier. Det kan jo ende med at rollene blir byttet om. Kanskje prøver dere å gjøre noe sammen, som å blåse opp en ballong. Hva skjer når dere forsøker å holde ballongen fast, uten at den er knyttet igjen? Dere kan finne på andre umulige oppgaver, som å trylle bort en finger. To klovner kan finne på mye spetakkel, og tre klovner i en klovnetrio kan lage enda mer tull og fanteri!

31-Klovn-boklansering-Foto Kristin Aafløy Opdan 2

Foto: kristin aafløy Opdan

Alle klovner er forskjellige og de trenger ikke å være morsomme hele tiden. De kan være helt stille eller bråkete og ville. De kan være musikalske, akrobatiske eller magiske. Det beste med klovning er at det ikke finnes noe som er rett eller galt. Så lenge de ikke gjør noe slemt mot andre.

Hvis du synes det er spennende å være klovn, så skal du være stolt av det. Du kan prøve deg frem, og kanskje lærer du at det ikke er så farlig å gjøre feil. Det er sunt å le litt av seg selv. Mange sier at en god latter forlenger livet!

Sirkus og klovning er et fantastisk redskap for å ta ibruk barnets motorikk, kreativitet, fantasi, samspill, musikalitet og lek. Det kan være lurt å lære å le litt av seg selv!

 

 

 

Del i sosiale medier:

Comments are closed.